sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Sisilialainen appelsiiniricottakakku

Ricottaa - ricottaa
En tiedä tämän sisilialaisuudesta, mutta teini-ikäinen tyttäreni sitä toivoi uudelleen tehtäväksi, ja sisililaista kakkua lähdin googlettamaan. Lopullinen kakku oli synteesi.

Aineet - täyte
900 g ricottaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2,5 dl sokeria
vajaa desi vehnäjauhoja
6 kananmunaa
1/2 tl vanilijajauhe
Aineet - pohja
100 g voita
150 g digestivekeksiä

1) käytä irtopohjavuokaa. Kiinnitä pohjaan leivinpaperi. Voitele ja jauhota reunat.
2) tee pohja. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla cream crackereitä, mutta vanhasta muistista tein pohjan digestivekekseistä. Pohjan on tarkoitus olla hieman suolainen vastapaino täytteen kermaiselle makeudelle. Siis murskaa keksit, lisää joukkoon sula voi. Levitä massa vuuan pohjalle, ja reunoille, ei haittaa jos reunat jäävät matalikisi.
3) laita uuni lämpiämään, 165 astetta.
4) sekoita jauhot ja sokeri yhdessä astiassa. Kaada isompaan astiaan ricotta ja appelsiininkuori, ja sekoita tasaiseksi vaikka lastalla. Voit lisätä joukkoon myös appelsiinin mehun jos haluat vahvistaa appelsiinin makua. Sekoita joukkoon jauhosokeriseos. Lisää munat yksi kerrallaan, välillä tasaiseksi sekottaen. Lisää lopuksi vanilija. 
5) kaada täyte vuokaan, tasoita. Anna kypsyä uunissa n. tunti ja 20-30 min.
6) anna jäähtyä. Siirrä jäähtynyt kakku jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan kun se on saanut maustua vähintään 3-4 tuntia. 
7) syö sellaisenaan tai kirpeiden marjojen tai marjakastikkeiden kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...